maanantai 13. elokuuta 2012

Ihana viikonloppu

Perjantai:

Viikonloppu sujui varsin vauhdikkaasti koirailun parissa! Perjantai aamusta pakkasin tavarat kasaan ja suuntasin linja-autoasemalle Lilyn kanssa. Chihut pääsisivät lähtemään matkaan Tuomaksen kanssa vähän illemmalla. Matka sujui hyvin, onhan Lily varsin tottunut matkustaja nuoresta iästään huolimatta. Äitini olikin meitä Forssassa vastassa ja suuntasimme siitä Terveystalolle näyttämään edelleen kipeää peukaloani. Saatuani magneettikuvausajan ja jälleen uuden lääkäriajan suuntasimme äidin kanssa eläinkauppaan josta yritimme etsiä Lilylle tarpeeksi pientä pantaa. Ei löytynyt, mutta mukaan lähti luita joiden ympärille on kiedottu kanaa (chihujemme lempparia) sekä Lilylle sopivampia kalsiumia sisältäviä "luita" joissa niissäkin on kanaa ympärillä.

Kotiin päästyämme pikkusiskoni Julia ihasteli pientä tapausta. Myös äitini ihasteli pientä ja kummallisen näköistä otusta, joka muistutti kovin muumeista tuttua Nipsua. Vierailu sujui oikein mainiosti. Illan tultua Tuomas saapui chihut mukanaan. Oli ihana nähdä kun Sterre ja Raita juoksivat olohuoneeseen ja tervehtivät Lilyä iloisesti. Hetken vaihdettuamme kuulumisia suuntasimme kohti Tuoamksen vanhempia jossa meitä jo odoteltiin kovasti. Melkoista ihailua ja pienen koon kauhistelua oli sielläkin päässä luvassa. Meidän oli kuitenkin suunnattava sänkyyn varsin aikaisin, sillä lauantaista oli tulossa pitkä päivä.

Lauantai:

Päivän valjettua oli koirien aamutoimien aika. Onneksi olin pakannut tavarat valmiiksi jo illalla... Pikaisen aamiaisen ja auton pakkaamisen jälkeen matkamme kohti Helsinkiä pääsi alkamaan. Suuntana oli siis Tuomarinkylä vinttikoirarata ja kaikkien rotujen näyttelyt. Tällä kertaa menimme Tuomaksen ja koriien kanssa keskenämme, hurjaa! Olimme paikalla hyvissä ajoin ja ehdin tehdä hieman ostoksia (lilylle näyttelyhihna ja panta, pari harjaa siskoni cottoni Nessulle, namipussi, numerolappuklipsu ja pari numerolapputaskua).

Jännitin hurjasti ennen kehien alkua. Raita oli ainoa narttupentu, mutta urospentuja oli tällä kertaa kolme. Päästyämme kehään jännitykseni laantui ja päätin, että nyt näytämme Raidan kanssa mihin pystymme. Raita esiintyikin varsin mallikkaasti ja olin siitä kovin ylpeä, meni miten meni! Ja hyvinhän se meni ;) Raita sai kunniapalkinnon ja oli VSP-pentu! Arvostelu oli aivan mahtava!
Raita, kuva: Titta Lähdesmäki

Kuva: Titta Lähdesmäki

Kuva: Titta Lähdesmäki


Sitten alkoikin Sterren kehän odottelu. Varsin nopeasti olikin Tuomaksen ja sterren vuoro astua kehään. Tämä pari on parantanut esiintymistään joka kerta ja olen heistä erittäin ylpeä! Sama meno jatkui! Sterre keimaili ja nautti kehässä, ja tällä kertaa Sterrekin piti tuomarista. Ja tuomari Sterrestä. Loppu tuloksena oli ERI ja AVO1 sekä pitkään ja hartaasti odotettu SA! Sterrellä ja Tuomaksella koitos jatkui. Parivaljakko jatkoi tyylikkäästi loppuun asti sijoittuen PN3:ksi ja saaden VARA-SERT:in!!! Ja arvostelu oli sterrenkin kohdalla erinomainen! Mahtavaa! Olen vieläkin ihan täpinöissäni!
Sterre, Kuva: Titta Lähdesmäki

Kuva: Titta Lähdesmäki


Seurasimme vielä Chilin kehän, jossa ei kauaa tuhissut Chilin ollessa ainoa pragu. Siitä suuntasimme palkintojen haun kautta mäkkäriin hakemaan hieman evästä... Ajelimme parikymmentä minuuttia kohti Espoota ja sovitua pragumiitti paikkaa. Paikka oli aivan sanoinkuvaamattoman upea! Vehreä puistoalue kartanon mailla. Paikalle saapui osallistujakadosta huolimatta kiva määrä erinäköisiä ja kokoisia praguja. Oli ihanaa päästä juttelemaan rodusta siitä tietävien kesken! Aika kului kuin siivillä mukavassa seurassa herkkujen parissa.
Minä, Lily, Milo ja Tuomas :)

Lily ja Milo :)


Saatoin hieman rakastua kasvattajalle palautuneeseen kiinanharjakoira Helmiin...<3

Oli kuitenkin vielä jaksettava ajella Helsingin keskustaan siskoni luo. Matka jatkui jälleen. Helsinkiin päästyämme kello oli jo melkein seitsemän. Siskoni ihastui Lilyyn ja Tuomaksen seuratessa olympialaisia me pääsimme vaihtamaan kuulumisia. Päätimme suunnata vielä keskustaan yksille ja syömään. Loppujen lopuksi päädyimme memphisiin, josta Tuomas sai haluamiaan siipiä ja pääsi seuraamaan keihäsfinaalia. (miehet). Kello alkoi näyttää jo vähän turhan paljon joten suuntasimme vielä Punavuoreen siskoni luo noutamaan koirat. Kati halusi ottaa vielä Lilystä kuvia, joka osoittautuikin hieman turhan haastavaksi tehtäväksi. Lopulta pääsimme matkaan kohti kotia. Ja voi jestas mikä väsymys. Olimme Tuomaksen vanhempien luona viimein yhden maissa ja koko lauma nukahti heti kun sammutimme valot.

Tyhjin käsin ei tarvinnut palata kotiin ;)

Sunnuntai:

Sunnuntai sujui varsin väsyneissä merkeissä reissussa rähjääntyneenä. Oli ihana päästä saunaan ja vain rentoutua. Koirat touhusivat Tuomaksen pikkuveljen kanssa. Illalla oli taas aika suunnata kohti Poria. Oli ihanaa päästä viimein kaupan kautta omaan sänkyyn omien koirien ja oman miähen kanssa. :)

Pitkä mutta ihana reissu oli takana ja siitä kertyi paljon ihania muistoja. Tälläisiä lisää kiitos!<3




2 kommenttia:

  1. Teillä oli kyllä hieno näyttelypäivä! Onnea siitä ja onnea uudesta perheenjäsenestä! :) Melkoinen rääpäle se kyllä on :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos Titta! Oltiin kyllä kun puulla päähän lyötyjä! Nyt pidetään vähäsen taukoo Raidan osalta ja Sterren kans käydää vaa muutamat näyttelyt et pysyy vire yllä. Jos sais ton yhden ronttosen kasvaan tammikuun Turun näyttelyihin mennessä nii ois kiva! Sääli ettei törmätty, oisit päässy palluttaan Lilyä. ;)

    VastaaPoista