keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Kesä on täällä!

Oon tunnetusti tosi ahkera päivittelemään täällä meidän kuulumisia joten ehkä mää jätän turhanpäiväiset hölpötykset pois ja keskityn itse asiaan!

Meidän lauma on kutistunut väliaikaisesti kolmeen Sterren muutettua Mariannelle juoksuja odottamaan. Kätevästi neiti onkin siirtänyt juoksujaan. Taitaa raukkaparka aavistaa mikä ruljanssi on edessä...

Lily täyttää lauantaina 1 v ja ensimmäisiä juoksuja odotellaan yhä... Painoa neidillä on tällähetkellä 1.7 kg ja korkeuttaa n 22 cm. Ihan näppärä neiti siitä on kasvanut. Tosin se käyttää mua ihan kympillä hyväksi. Käytiin arkajalka kurssilla paikallisessa koirakoulussa ja siellä todettiin että Lily on hieman epävarma ja kova jännittämään, mutta arka se ei ole. Pikemminkin dominoiva ja ja osa sen reaktioista on ihan opittu tapa päästä mamman syliin ja saada huomiota.

Lilyn kanssa ollaan käyty aika laiskasti näyttelyissä. Eikä meillä mikään kiire olekaan. Jyväskylässä Lily oli ainoa narttu pentu ja sijoittui 1. ilman kpta. Tuomarina Hans Lehtinen. Halli näyttely ja mulle ei mieluisan oloinen tuomari joten pahoin pelkään että aiheutin Lilylle traumoja. Saa nähdä kuinka kauan kärsitään seurauksista kun en malttanut odottaa.... Seuraavalla viikolla suuntasimme ystäväni luo Kuopioon viikonlopun viettoon ja sieltä Tuusniemelle. Suureksi yllätykseksi Lily jopa käveli kehässä ja oli hieman reippaampi. Tuomarina oli ihana ruotsalainen Hans Ahlmgren joka otti Lilyn hellästi syliin palluutti ja leperteli sille omiaan. Sieltä napsahtikin kp ja Lily oli ROP-pentu. Tosin se oli ainoa rottis joten en tiiä kannattaako mun kauheesti hehkuttaa. Ylpeä mää olin sillä hetkellä kuitenkin ! Ja oon mää vieläkin<3

Rauman näyttelyissä käytiin pyörähtämässä ja ihan kiva arvostelu saatiin Pirjo Aaltoselta. Näyttely oli Lilyn debyytti junnuluokassa ja itseasiassa olin tosi tyytyväinen sen pöytä ja seisotus käyttäytymiseen mutta ne liikkeet. Voi jestas. Kävelen metrin kauhistelen kehäsihteerin kansiota. Kävelen toisen metrin ja jään kauhistelemaan ihmisiä. Noo loppujen lopuksi päästiin kuin päästiinkin tekemään pari kierrosta kehässä mutta sanomista tietty tuli. Arvostelu tosiaan oli kiva ja olen täysin samaa mieltä tuomarin kanssa. EH sieltä napsahti eli kyllä tossa koirassa jotain potentiaalia on! Hankin Lilyn jalostuskoiraksi ja nyt hieman arveluttaa voinko sitä käyttää vai hautaanko haaveet vain myöhemmäksi. (Ai niin, Helsingissä tuli pyörähdettyä maaliskuussa kasvattajan peruskurssilla!)

 Aloitimme SATSKY:n näyttelykurssilla tarkoituksena treenata kesän näyttelyihin. Kirsti Louhi totesi minulle että nyt näyttää siltä että koira vie ja minä vikisen. Tai oikeastaan Lily ei liiku ja mää sitä sitten houkuttelen namien ja lepertelyjen kera. Phuuh en tiedä mitä tehdä. Takki on ihan tyhjä. Miten tässä näin pääsi käymään. Ilmoitin Lilyn kuitenkin Gerard O'Sheanin handlerkurssille, katsotaan jos saadaan sieltä jotakin irti. Lily on nyt ilmoitettu Hämeenlinnaan& Tuusulaan kesäkuun lopulle. Käydään kehässä pyörähtään ja mietitään jatkoa sitten.

Ilmoitin Lilyn myös WECA:n agility kurssille joka alkaa ilmeisesti elokuun puolella joten ihan kiva nähdä josko siitä olisi sitten siihen jos ei kerran näyttisura urkene. Toivottavasti se saisi sieltä itsevarmuutta ja yhteistyömme hioutuisi paremmaksi...

Raidalla ja Tuomaksella menee ihan superhyvin agilityssä ja koirakko on ehtinyt käymään jo muutamissa epiksissä. Ja tyhjin käsin ei ole tarvinnut poistua! Ihanaa että tällä kaksikolla yhteistyö toimii.

Myyllä oli jo ensimmäiset juoksut! Siitä on tullut niin ihanan reipas! Moni on ollut huolissaan sen huonosta rakenteesta ja täytyy myöntää että alkuun mua jännitti itteänikin että miten sen kanssa käy. Nykyään Mymmis painaa täysillä muiden kanssa ilman pienintäkään ongelmaa. Kukin tamplaa tyylillään! Käytiin Tuomaksen kanssa keväällä mutka Prahassa ja tuliaiseksi Myy sai sieltä oranssin vinkupallon jonka se jo hajotti. Neiti päätti nyppiä pillin ulos, mikä oli toisaalta fiksu veto kerrostalossa kun asutaan... No nyt se neito on ihan pallohullu. Palloa kannetaan mukana lenkillä, sen kanssa mennään nukkumaan ja se etsitään aina ensimmäisenä aamulla kun aletaan heräillä. Hölmö<3

Tänään käytiin SATSKY:n lettukesteillä. Paikka sijaitsi keskellä emtsää kaukana autoteistä joten oli kiva pitää koiria vapaana. Porukkaa oli mukavasti ja letut oli hy-vi-ä! Koirat saivat painaa ja touhuta keskenään ja ainakin meidän koirilla touhua riitti. Lily oli alkuun hieman epävarma mutta reipastui kokoajan enemmän ja enemmän! Voitte vaan kuvitella kuinka hiljaista täällä meidän asunnossa nyt on kun jokainen vetäytyi omaan nurkkaansa nukkumaan. Ei jokapäiväisestä iltariekunnasta tietoakaan.

Kuvia lisäilen taas aimopläjäyksen myöhemmin kunhan saan niitä Julian järkkäristä! Hii en malta oottaa kun tiedän että siellä on ihania hellepäivän kuvia koirista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti