torstai 26. tammikuuta 2012

Pikku koululainen

Raita aloitti tänään pentukurssin! Kurssilla oli meidän lisäksemme hieman isompien rotujen edustajia, mutta reippaana neitinä Raita edustaa oikein mainiosti pienempää väkeä.

Kurssilla harjoittelimme kontaktin ottamista, joka meidän osaltamme oli vielä hieman hapuilua. Harjoituksen puute sekä uudet koirat ja hajut kiinnostivat enemmän kuin namit. Sen jälkeen harjoittelimme istumista sekä vapauttamista. Istumisen Raita jo hallitsee entuudestaan ja minun piti keskittyä tuon 'vapaa' sanan käyttöön. Sivulle tulo sujui namien avulla tosi hienosti!

Lisäksi harjoittelimme luokse tuloa "vapaana". Kurssin ohjaaja piti Raitaa kiinni kun minun piti kävellä huoneen poikki, kutsua Raitaa ja kääntyä pois päin. Koiran piti tulla luokse, mutta puolessa välissä matkaa Raidalle iski ujous kun se tajusi kaikki isot ja hurjat koirat ympärillään. Se luikki häntä koipien välissä ohjaajan luo ja hyppäsi tämän syliin turvaan. Uusi yritys onnistuikin jo paremmin välimatkan ollessa lyhyempi.

Kurssilaisia huvitti ja ihastutti Raidan reipas ja itsevarma taaperrus. Onnellisena se hoiperteli luokseni ja siitä oikein huokui helpotus kun se pääsi takaisin äiskän syliin. Olen kovin kovin kovin ylpeä tuosta pienestä pallerosta<3

Kotiin päästyämme loput namit Raita sai jakaa Sterpan kanssa muutaman leikkimielisen harjoituksen jälkeen. Pentukurssilta saan varmasti paljon hyviä vinkkejä myös Sterpan kanssa puuhailuun. Ensi viikolla meno jatkuu, toivottavasti yhtä hyvin kuin tänään! Sitä ennen me treenaillaan kotona toivon mukaan varsin ahkerasti...

                                       Raita melkein 11 viikkoisena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti